Yeniden Asya Sertifikalı Eğitim Programı

Dışişleri Bakanlığı, Yeniden Asya Girişimi kapsamında, Asya coğrafyasının jeo-stratejik ve jeo-ekonomik açıdan artan önemi ışığında, genç kuşaklarda bu konuda farkındalık oluşturulmasına ve Asya konusunda insan kaynağı havuzu oluşumuna katkı sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı ASYA Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürlüğü ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı işbirliğiyle üniversite son sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik ücretsiz sertifikalı eğitim programı düzenlemektedir.

Başvuru aşamasında sunulacak niyet mektuplarının incelenmesi temel alınarak azami 20 - 25 öğrenci programa kabul  edilecektir. Eğitim programının bazı bölümleri İngilizce olarak düzenleneceğinden ve bir kısım eğitim materyali İngilizce olacağından katılımcı öğrencilerin iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Asya dillerinden herhangi birini bilen veya öğrenmeye başlayan öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilecektir. Program kapsamında, Dışişleri Bakanlığı ilgili birimlerinden yöneticiler, Büyükelçilerimiz,Asya ülkelerinin ülkemizde mukim Büyükelçileri, bölgeye yönelik çalışma yapan akademisyen ve iş insanları katılımcı öğrencilere hitap edecektir. Programın altı hafta sürmesi ve haftada iki gün, 45-50 dakikalık ikişer ders şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Dersler çevrimiçi düzenlenecektir ve devam mecburiyeti vardır.

Katılımcı öğrencilerden Yeniden Asya Girişiminin hedefleriyle uyumlu bir konuda proje hazırlamaları ve program bitiminde teslim etmeleri istenecektir. Seçilen projeler bilahare yayınlanabilecektir.Çevrimiçi oturumlara katılan ve bitirme projelerini tamamlayan öğrenciler kapanış gününde(mümkün olması halinde Dışişleri Bakanlığında fiziki katılımla) sertifika almaya hak kazanacaktır.

Sözkonusu sertifikalı eğitim programının önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedeflenmektedir.

document (12).pdf
document (14).pdf