Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Yazan Zeka, Yapay Zeka ile Siber Güvenliği Buluşturuyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan TR22 Bölgesinde Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zeka) uygulanarak, paydaş kurumlar iş birliğinde bölgede Yapay Zeka ekosisteminin oluşturulması hedeflenmiştir. 2022 yılı Haziran ayında başlatılan Yazan Zeka'da lise ve üniversite çağında öğrenimine devam eden program gerekliliklerini yerine getirip Yazan Zeka takımına seçilen yetenekli gençler yapay zeka alanında eğitimler ve teknik ziyaretler ile kapasitelerini geliştirmeye ve alanın uzmanı olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir.

GMKA Yazan Zeka'da yeni bir siber güvenlik atılımı gerçekleştirerek, her geçen gün yaygınlaşmaya devam eden yapay zeka ile siber güvenliğin birlikte kullanımını odağına alan bir eğitim programı ile sektörün artan güvenlik ihtiyacına cevap verecek yetkin ve donanımlı uzmanlar yetiştirecek.

Siber Güvenlik alanında temel düzey bilgi sahibi olan Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri aşağıdaki kayıt formu üzerinden başvuru yapabilirler.