Eylül 2023 Güz Dönemi itibariyle 4.sınıf öğrencisi olacakların dikkatine

Saygıdeğer Öğrencilerimiz 4.sınıf itibariyle yapacağınız Proje (Proje I ve Proje II) derslerinizde Prof. Dr. Bahadır Karasulu ile çalışma yapmak istiyorsanız. bahadirkarasulu@comu.edu.tr e-posta adresine isim/soyisim, öğrenci no,  şu anki Genel not ortalamanızı, önceki dönemlerde başarılı olduğunuz seçmeli derslerin listesini belirtir şekilde, kısa özgeçmişinizi de ekleyerek, aşağıdaki proje konularında veya kendi proje fikirlerinizle ilgili şahsi fikir ve detayları kısaca yazarak (somut bir konu/konu başlığı seçerek) iletişime geçerseniz, bu Güz Dönemi (Eylül 2023) oluşturulacak Proje dersine uygun ekibimizde ekip arkadaşımız olarak değerlendirilebilirsiniz.

Not: Her başvuru yapan öğrencimiz hemen ekibe kabul edilecek anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonrası MS Teams üzerinden birebir görüntülü görüşme sonucu bu konularda bilgi/birikim veya talep doğrultusunda uygun adaylara ekip olarak geri dönüş yapılacaktır. Ekip içerisinde birlikte çalışacak arkadaşlarımız arası uyum en öncelikli olarak gözetilecektir. Çalışmalara ekip olarak birlikte yapılacak iş planı doğrultusunda yaz ayları itibariyle başlanması planlanmaktadır.

Çalışma konuları:

Makine öğrenmesi (machine learning) ve derin öğrenme (deep learning) alanında;

1) Video ayrıştırma (parsing) ve bölümleme (segmentation). Video sahne analizi (scene analysis) için eniyileme (optimization)

2) Ses işleme/Konuşmacı Duygu Durum Tanıma (Speech/Speaker emotion recognition), Duygu durum analizi (sentiment analysis) alanında eniyileme (optimization).

3) Bu yukarıdaki konularla ilgili olabileceğini düşündüğünüz kendi proje/fikir ve teknik altyapı çalışma önerilerinizi de sunabilirsiniz.

(İlan: 08.Haziran.2023)