2015-2016 Lisans Bitirme Projesi konu önerisi - [Doç.Dr.Bahadır KARASULU]

İlgili Öğretim Elemanı: Doç. Dr. Bahadır Karasulu.
E-posta: bahadirkarasulu@comu.edu.tr

PROJE #1: Kültürel Miraslar Hakkında Bilgi Elde Etme İçin Mobil Teknoloji Tabanlı Bilgi Sistemi Oluşturulması.

Özet: Günümüzde turizmin başlıca ilgi alanlarından birisi ülkemizin kültürel miraslarıdır. Bunlar arasında ören yerleri, açık hava sergileri ve benzeri tarihsel mekanlar gelmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli müzelerde kazı çalışmaları sonucunda elde edilmiş çeşitli objeler sergilenmektedir. Bu proje kapsamında, turistlerin bu tarz kültürel miras kapsamındaki yerleri ziyaretleri sırasında ek bir maliyete ihtiyaç olmadan Android işletim sistemine sahip akıllı cihazları ile ilgili kültürel miras objeleri hakkında gerçek-zamanlı olarak bilgi alabilmesi için artırılmış gerçeklik (augmented reality) ve bilgisayarlı görü (computer vision) teknik ve yöntemlerini kullanan özlü (compact) bir sistem gerçekleştirilecektir. Gerçek ortamlarda mobil cihazın yetenekleri denenerek sistemin kararlılığı sınanacaktır. Sistemin altyapısında OpenCV açık kaynak kodlu bilgisayarlı görü kütüphanesi, Android SDK'sı ve Java, C++ ve/veya C# dillerinden herhangi biri kullanılacaktır.

Proje grup kapasitesi : 3 ilâ 4 kişi.

Görüşme için 15-19 Haziran 2015 tarihleri arasında  Doç. Dr. Bahadır Karasulu'nun odasına gelebilirsiniz.