Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun Mühendislik Fakültesi Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademik personeli ile fakülte dekanlık salonunda 8 Şubat 2024 tarihinde bir araya geldi. Toplantıya Dekan Prof. Dr. Tolga Bekler’in yanında, Bilgi İşlem Daire Başkanı, Teknopark Proje ve İş Geliştirme Direktörü, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları katılmıştır. Toplantı Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Safiye Ayşe Göker’in bölüm tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu ile başladı. Bu aşamada, özellikle bölümün öğretim ve akademik çalışma profili, öngörülen iyileştirmeler ve son bir yıl içinde gerçekleştirilen gelişmeler hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Bilgisayar Mühendisliği öğrenci ve akademik personelinin, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile etkileşimli etkinlikler içinde olması gerektiğini, başta yazılım geliştirme olmak üzere bilgisayar mühendisliğinin imkan ve kabilliyetlerinin özelikle sektörün ihtiyaçlarına yanıt verebilecek sağlam temelleri olan yapıcı çalışmaların en kısa süre içinde hayata geçilrilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda, Ünversite-Sanayi işbirliği yanında, 7+1 olarak da bilinen İME (İş Yerinde Meslek/Mühendislik) çalışmalarının başlatılması, firmalar ile bölüm akademik personelin uzmanlıklarının eşleştirilmesine yönelik veri tabanının oluşturulması, üniversite sanayi kent döngüsünün pozitif çıktılarının oluşturulması ve sürdürülebilir eylemlerin tüm mühendislik bölümleri için kısa vadede hedef olarak benimsenmesi gerektiği görüşleri ön plana çıkmıştır.