Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Öğrencimizden, Ulusal Yazılım Yarışması Datathon 2023'de Birincilik

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümü 4. sınıf lisans öğrencisi Semih Sarı ile Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ulya Bayram; BTK Akademi, Google ve Girişimcilik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ve 22 Ağustos 2023'de başlayıp 6 gün süren Datathon2023 yarışmasında ödül almışlardır.

Kaggle'da 255 takım ve 359 katılımcı arasından sıyrılarak 'TROIA' adını verdikleri takımlarıyla ilk 10'a girmeyi başarmışlardır. 8 Eylül 2023 tarihinde İstanbul'da jüri önünde gerçekleştirdikleri sunumlarıyla da birincilik ödülünü almaya hak kazanmışlardır.

Semih Sarı ve Dr. Öğretim Üyesi Ulya Bayram'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.btkakademi.gov.tr/portal/public/Datathon2023